Национален пресклуб на БТА отвори врати в Смолян

Национален пресклуб на Българската телеграфна агенция откриха в областния град Смолян.
Клубът се намира в сградата на бившия клуб „Журналист“, където преди години се е помещавала редакцията на вестник “Родопски вести“.
Официалната лента на откриването прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, областният управител Стефан Сабрутев, кметът Николай Мелемов и Милен Митев – генерален директор и председател на УС на Българското национално радио.
„Щастлив съм, че Смолян се присъединява към голямото семейство на БТА, която има функция в страната и извън нея”, заяви кметът Мелемов.
Градоначалникът посочи, че със своята 125-годишна история БТА е натрупала много капацитет, мощ, авторитет и ще спомогне да се отразява регионът обективно.
„Вече 125 години БТА предоставя актуална информация за вътрешните и международните събития не само на българските медии, а и на нас обикновените гражданите. Във времето тя се е доказала като независима информационна институция.
Надявам се, че сега, когато медията има свой пресклуб в Смолян, събитията от социално-културния живот на региона ще бъдат популяризирани и ще достигнат до по-голяма аудитория“, каза областният управител Сабрутев.
Пресклубовете са част от политиката на агенцията, обединена под марката “Национален пресклуб БТА”.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини