Образуваха дисциплинарни производства срещу двама прокурори

В Софийската градска прокуратура е постъпил доклад на Върховната касационна прокуратура за установени сериозни нарушения в срочността и ритмичността по общо шест досъдебни производства. Наблюдаващи прокурори по тях са И. П. и С. Х. от Софийската градска прокуратура. Предвид констатациите в доклада на ВКП спрямо двамата магистрати са образувани дисциплинарни производства, които обхващат работата на прокурорите по проверените от ВКП досъдебни производства.

Дисциплинарните производства са образувани заради "действие или бездействие, довело до забавяне на досъдебните производства". По тях се провеждат разследвания за евентуално извършени престъпления против Републиката, за престъпление по служба и за организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел изпиране на пари.

Назначена е дисциплинарна комисия в състав от трима прокурори при СГП, която да установи действията на двамата магистрати по делата. Проверката ще обхване както работата им по досъдебните производства, така и натовареността на двамата прокурори в периодите, в които делото е било във фаза на разследване, ползваните от тях болнични дни и отпуски, както и участията им в съдебни заседания и в евентуални ревизионни комисии.

В срок от два месеца дисциплинарната комисията трябва да изготви доклад за работата на И. П. и С. Х. по шест досъдебни производства.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини