Истерия в Москва: Митичният Редис, командирът на Азов, се върна на фронта

Изображение 1 от 3

    Прокремълските пропагандисти и военкори са в шок, след като днес се появиха снимки и видеа от фронта в Украйна с командира на митичната бригада Азов подполковник Денис Прокопенко - Редис. На тях се виждат кадри от тактическо учение под негово командване.

    Той е живата легенда на украинската съпротива срещу руската агресия в Донбас от 2014 г. и ръководеше защитата на металургичния комбинат Азовстал в Мариупол.

    Прокопенко и останалите командири на Азов попаднаха в руски плен през лятото на миналата година, а след това бяха предадени от Москва на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с условието да останат под негова опека до края на войната. Властите в Анкара обаче не спазиха уговорката с Путин и по време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Турция на 8 юли т. г.качиха на борда на самолета му иконичните бойци - Денис Прокопенко-Редис, Святослав Паламар-Калина, Сергий Волински, Олег Хоменко и Денис Шлега.

    На украинска земя те веднага декларираха, че ще се върнат на фронта в най-скоро време.

    На снимките и видеата от днес се вижда как Денис Прокопенко - Редис ръководи полево заседание на бойците от Азов. В момента те са част от "3-тя окрема штурмова бригада" на ВСУ, която успешно избива руските нашественици в Бахмут и околностите на града.

    Източник: offnews

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини