Значителна облачност и валежи във вторник

Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната, по-често значителна и на много места там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, докато в останалите райони ще е от север-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над планините облачността ще е значителна. Сутринта все още ще превалява дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин ще прехвърчи слаб сняг. След обяд над централните и източните райони облачността ще е купеста и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. На отделни места, главно в Централна Стара планина, валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Ясно е утрото на 8 август в Смолян, температурата е 13 градуса. По-късно през деня ще се заоблачи и ще превали за кратко. Максималната температура ще достигне 20 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини