Общинският съвет в Смолян се събира на последно заседание за този мандат

Последно заседание за изтичащия мандат ще проведе местният парламент на 18 септември от 15 часа в Сесийната зала на Община Смолян. Първата точка от дневния ред е: Приемане на окончателен план и отчет за изпълнението на бюджета и средствата от Европейския съюз и отчет за състоянието на общинския дълг към 31.12.2022 година на Община Смолян. Ще се обсъжда и Визия за устойчиво развитие на общината до 2050 година. Една от точките е избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Смолян, след като вече е ясно, че Николай Мелемов ще се кандидатира отново за поста. Предложението на председателя на Общинския съвет Ангел Безергянов е за временно изпълняващ длъжността да бъде избрана настоящият зам.-кмет инж. Мариана Цекова.
Временни кметове ще има и в някои от кметствата. "На предстоящите избори за общински съветници и за кметове, насрочени на 29.10.2023 г., в Общинска избирателна комисия – Смолян, като кандидати за кмет на кметство, предстои да бъдат регистрирани настоящите кметове на кметства в: с. Виево – Венко Славчев Палчев, с. Влахово – Недко Методиев Димитров, с. Могилица – Милко Младенов Кисьов, с. Момчиловци – Сийка Кирова Карталова - Суркова, с. Смилян – Чавдар Антимов Червенков, с. Търън – Явор Севдалинов Говедаров и с. Широка лъка – Васил Димов Седянков", гласи част от докладната на председателя на Общинския съвет. Безергянов предлага временно техните места да заемат следните специалисти: За кметство с. Виево – Карамфилка Райчева Узунска, гл. специалист в звено „Обслужване на кметства” към дирекция „Административно и информационно обслужване”; За кметство с. Влахово – Кристина Земфирова Михтарева, технически сътрудник в звено „Обслужване на кметства“ към дирекция „Административно и информационно обслужване“; За кметство с. Могилица – Зоя Събева Пеева, кметски наместник на с. Буката; За кметство с. Момчиловци – Веска Костадинова Жекина, гл. специалист в звено „Обслужване на кметства” към дирекция „Административно и информационно обслужване”; За кметство с. Смилян – Виолета Захариева Инева, гл. специалист в звено „Обслужване на кметства“ към дирекция „Административно и информационно обслужване“; За кметство с. Търън – Аделина Ясенова Карова, гл. специалист в звено „Обслужване на кметства” към дирекция „Административно и информационно обслужване”; За кметство с. Широка лъка - Константин Иванов Домошенко, гл. специалист в звено „Обслужване на кметства” към дирекция „Административно и информационно обслужване”.
Като последна точка в дневния ред на сесията е записано: Приемане Отчет за дейността на Общински съвет – Смолян и неговите комисии за периода от м. юли 2022 г. до м. август 2023 г. включително.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини