Да изчистим област Смолян заедно на 16 септември

Областният управител Захари Сираков, в подкрепа на най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”, призовава всички граждани, държавни и общински институции в област Смолян да се присъединят към кампанията. Това съобщават от областната администрация
 
През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата е планиран за 16 септември под наслов „Готови сме!“. Най-малките жители на страната ни, заедно със своите приятели, родители и всички включили се доброволци, ще поведат България по пътя към опазване и по-отговорно отношение към природата.
 
От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци са участвали в инициативата. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.
 
И тази година 11-тото издание на кампанията ще се проведе с подкрепата на Btv Media Group, като част от най-голямата гражданска инициатива в света World Clean up Day 2023, давайки добрия пример за загриженост към околната среда.               
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини