Украинските въоръжени сили потвърдиха, че са превзели село Андреевка

Украинските въоръжени сили потвърдиха днес, че са превзели село Андреевка, намиращо се близо до град Бахмут, предаде Ройтерс.

"В рамките на настъпателна операция бе превзето село Андреевка в Донецка област", се казва в сутрешно изявление на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Украинските сили нанасят значителни поражения на противника откъм жива сила и въоръжение, като в същото време укрепват позициите си в някои райони, се казва още в изявлението.

Андреевка се намира на юг от Бахмут, за който бяха водени едни от най-кървавите сражения, откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари миналата година.

Украинският генерален щаб съобщи също за "частичен успех" край друго село на юг от Бахмут - Клешчеевка.

Украинската заместник-министърка на отбраната Анна Маляр съобщи вчера, че украинските сили са установили контрол над Андреевка, но впоследствие каза, че информацията е неточна, тъй като боевете около селото продължават, припомня Ройтерс.

Днес обаче бойците от Трета щурмова бригада, част от която е и митичният полк Азов, потвърдиха освобождаването на Андрийвка. Освен това те обявиха, че 72-ра отделна мотострелкова бригада на Руската федерация е напълно разгромена.

Съобщава се, че гарнизонът на окупаторите е бил обкръжен, отрязан от основните сили и унищожен. През последните два дни са ликвидирани ръководителят на бригадното разузнаване на руснаците, трима командири на батальони и практически цялата пехота на 72-а бригада, включително офицерите и оборудването.

Към настоящия момент боевете продължават и подразделенията продължават да се укрепват на нови позиции, обявиха още от Трета щурмова бригада.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тото
    2 -1
    10:02, 17 сеп 2023
    Вярваме ви, бре, вярваме ви...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини