52 свободни позиции са обявени в Бюрото по труда в Смолян

Общо 52 свободни позиции са обявени в Бюрото по труда в Смолян, което обслужва и общините Баните, Чепеларе и Рудозем. Малко са местата за висшисти. Търсят се лаборант и учител в детска градина. В производството има доста свободни позиции. Там кандидатстващите може да са както с висше, така и със средно образование. Предлага се място за механик промишлено оборудване със заплата до 2500 лева. За техник електрически машини и апарати възнаграждението е също до 2500 лева, а изискването е за висше или средно образование. До 1800 лева пък може да взима машинен оператор металорежещи машини. Изисквания за средно образование се предявяват за позициите на барман, сервитьор, готвач, дори помощник-възпитател.
9 са позициите обявени по чл. 37 от ЗХУ. За всичките се изисква висше образование и владеене на чужд език.
Две свободни работни места се предлагат на територията на страната. Едното е за оператор на машина със средно образование и заплата 1400-1500 лева. Другото място е за майстор производство на ядки със средно образование и трудово възнаграждение 2000-2500 лв.
От октомври стартира и „Младежка заетост +” на Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г. Основната цел на Проекта е да се повиши конкурентоспособността на младежите на възраст от 16 до 29 години включително чрез осигуряване на възможност за стажуване, обучение по време на работа, осигуряване на заетост или включване в обучение за придобиване на „меки“ умения при работодател, което ще улесни преходът от образование към заетост и едновременно с това ще доведе до натрупване на ценен професионален опит у тях, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодателите.
Целева група по проекта са:
- неактивни или регистрирани в дирекции „Бюро по труда” (ДБТ) лица на възраст от 16 до 29 години включително;
- да не участват в никаква форма на заетост, като например:
- да не работят по трудово/служебно правоотношение, независимо от вида му,
- да не осъществяват стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително еднолични търговци,
- да не са тютюнопроизводители/земеделски производители,
- да нямат договори за управление и контрол на търговски дружества,
- да нямат доходи от упражняване на занаят или свободна професия,
- да нямат доходи от извънтрудови правоотношения,
- да не са изпълнители по договори за изработка/услуга и др., сключени по реда на ЗЗД,
- да не участват в никакви форми на образование или обучение, вкл. редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности,
- за стажуване при работодател, който е част от органите на централните администрации на изпълнителната власт и териториалните им структури, съгласно чл. 38. ал.1 от Закона за администрацията, лицата трябва да удостоверят завършено висше образование.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини