Облачно с превалявания днес

Ше преобладава облачно време, на места в Южна България с превалявания от дъжд, значителни в югозападните райони.

Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - 13°-14°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 17°-19°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. На места, в масивите от югозападната половина от страната ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Значителни ще са количествата в Рила, Пирин и Западните Родопи. Ще духа умерен югоизточен, по билата - силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В сряда сутринта на места в Южна България все още ще има валежи от дъжд. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 12°-16°. Максималните - между 15° и 20°. В четвъртък ще е без валежи. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, а сутринта в котловините в Югозападна България ще бъде с намалена видимост. Вятърът ще е слаб, с южна компонента. Сутринта все още доста хладно, през деня ще се затопли и дневните температури ще са предимно между 18° и 23°.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини