Нападение с дронове срещу американски бази в Ирак

Войници от коалиционните сили в Ирак бяха леко ранени при поредица нападения с дронове през последните 24 часа срещу американски бази в Ирак на фона на напрежението в региона след смъртоносния удар по болница в Газа, предаде Асошиейтед прес.

Два дрона атакуваха база в Западен Ирак, използвана от американските сили, а трети нападна база в Северен Ирак. Военните на САЩ унищожили два от безпилотните апарати, но успели само да повредят третия, поради което се стигнало до лекото раняване на военнослужещи от коалиционните сили в базата в Западен Ирак, съобщи Централното командване на САЩ.

"В този момент на повишена тревога внимателно следим обстановката в Ирак и региона. Американските военни ще отбраняват своите и коалиционните сили срещу всяка заплаха", заяви американското командване.

Подкрепяни от Иран милиции в Ирак заплашиха, че ще атакуват обектите на САЩ на местна територия заради американската подкрепа за Израел.

"Ислямска съпротива в Ирак", организация шапка на подкрепяни от Техеран милиции, впоследствие разпространи съобщение, в което пое отговорност за двете нападения и заяви, че те са само "предвестник на още операции срещу американската окупация".

Нападенията бяха извършени в момент на покачващо се напрежение и опасения, че поредната войната между Израел и "Хамас" може да прерасне в по-голям регионален конфликт, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини