ПП-ДБ е против извънредно заседание на НС този петък: ''Това е прах в очите''

ПП-ДБ призова председателят на парламента Росен Желязков да не свиква извънредно заседание този петък. На извънреден брифинг в НС съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов определи свикването на такова два дни преди изборите като “прах в очите”.

Вчера след срещата между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС санкционираният по “Магнитски” Делян Пеевски обяви, че в петък ще има извънредно пленарно заседание, на което ще бъде разгледано президентското вето върху Закона за енергетиката. 

“Прекъсването на работата на НС бе по предложение на Бойко Борисов”, каза той и добави, че ПП-ДБ е подкрепила аргумента на Борисов, че парламентарната трибуна не трябва да се използва за предизборна агитация.

Кирил Петков каза, че в края на седмицата предстои най-важният вот за българските граждани. По думите му темата енергетика в момента се поставя популистки и представлява прах в очите, измествайки темата от местните избори.

Той заяви, че групата вчера е получила предложенията на ГЕРБ и ДПС, но те били написани на коляно. Петков добави, че въпросните 73 стотинки, за които вчера Делян Добрев говори, изобщо не съществуват, както и че изобщо нямало и текст за отпадане нотификацията, с която България ще може да събере данъците от “Лукойл”. Петков заключи, че към този закон трябва да се подходи сериозно, а не текстовете да се пишат в последния момент и на коляно. 

На свой ред Ивайло Мирчев заяви, че ПП-ДБ подкрепят предложенията за складовете, които да минат към Държавния резерв, както и предложението за особения търговски представител. По думите му обаче, това трябва да се направи от експертите в Министерството на енергетиката, а не набързо в парламента.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини