Tesla стартира доставките на Cybertruck в края на ноември

След години на забавяния и промени в дизайна, електрическите пикапи на Tesla Cybertruck най-накрая ще бъдат пуснати на пазара. Компанията, притежавана от Илон Мъск, обяви, че доставките на дългоочаквания луксозен електрически SUV ще започнат за избрани клиенти от 30 ноември.

През следващата година Cybertruck ще влезе в серийно производство в тексаската фабрика Gigafactory. Очаква се тогава компанията да обяви и цената на модела, която първоначално беше определена на 39 900 долара при обявяването му през 2019 година.

При отчитането на приходите на Tesla за третото тримесечие главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви, че иска да “смекчи очакванията” за бъдещето на Cybertruck. Той подчерта, че увеличаването на производството на този модел ще бъде изключително трудно.

Мъск обясни, че Tesla си поставя за цел в бъдеще да произвежда по четвърт милион кибер камиона годишно. Въпреки това, той предупреди, че тази цел няма да бъде постигната преди 2024 година.

Въпреки предизвикателствата и закъсненията в производството, интересът към кибер пикапа на Tesla продължава да е висок. Мъск потвърди, че повече от 1 милион потребители вече са заявили желание за покупка и са резервирали модела.

Милиардерът описва електрическия пикап като “един от онези специални продукти, които се появяват “веднъж за дълъг период от време”. Той подчертава, че този тип продукти са “изключително трудни за пускане на пазара и за превръщане в проспериращи”.

Cybertruck беше преди четири години, но производството му е отлагано многократно по време на пандемията. Tesla не успя да постигне първоначалната си цел за предпроизводство през 2021 година.

През тази година компанията намали цените на своите електромобили няколко пъти - първо през март, след това през септември и още веднъж в началото на октомври. Собственикът ѝ Илон Мъск изрази готовност да намали цените и да изтърпи намалени маржове на печалба, ако това доведе до увеличен обем на продажбите. “Мисля, че има смисъл да се жертват маржовете в полза на производството на повече превозни средства” - посочва той през юли.

След обявяването на Cybertruck, други автомобилни производители също пуснаха свои собствени електрически пикапи на пазара. Сред тях са Ford с модела си F-150 Lightning и Rivian с модела R1T.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини