Премиерът акад. Денков: Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред

Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред. Надявам се, че партиите ще намерят правилния начин, за да можем да продължим напред по пътя, по който работихме досега. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание днес, цитиран от правителствената пресслужба. Повод за думите му е невъзможността Народното събрание да стартира своята работа след изборната ваканция поради липса на кворум.

„Действията на партиите през следващите дни ще покажат кои от тях се интересуват само от тясно партийните си интереси и кои от съдбата на България“, каза министър-председателят. Акад. Денков подчерта, че депутатите имат три важни за държавата задачи, които трябва да изпълнят през следващите пет седмици. Народното събрание трябва да приеме навреме държавния бюджет за 2024, да направи дългоочакваните промени в Конституцията и да приеме правилата и да започне процедурата за избор на новата антикорупционна комисия. „От това как ще бъдат решени тези три задачи зависи и как ще се развива България през следващите години“, заяви премиерът.

Министерският съвет ще продължи да работи и да изпълнява задачи и ангажименти, които е поел, увери министър-председателят. Една от тях е актуализацията на плана за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 година, която ще бъде приета от кабинета днес.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини