Новоизбраното общинско ръководство в Чепеларе встъпи в длъжност

Изображение 1 от 3

    Областният управител Захари Сираков поздрави новоизбраните за мандат 2023-2027 общински кметове, общински съветници и кметове на кметства в Чепеларе и Смолян, които положиха клетва и встъпиха в длъжност. Сираков ги призова да загърбят личностните си противоречия и да се обединят около дълга си да работят в интерес на обществото. „Изпълнявайте предизборните си обещания и не забравяйте, че хората са вашите работодатели и носите отговорност за действията си пред тях! Никога не се дистанцирайте и не губете прекия контакт с гражданите!“. Областният управител пожела на общинските ръководства успех при изпълнението на управленските програми.
    Кметският пост в община Чепеларе за втори пореден мандат зае Боран Хаджиев. За председател на Общински съвет – Чепеларе чрез таен вот беше избрана Екатерина Петрова, за която гласуваха 8 от 13 общински съветника, а кандидатурата на Анета Пашалиева получи 5 гласа в своя подкрепа.
    За четвърти пореден мандат Николай Мелемов положи клетва като кмет на община Смолян. След продължителни дебати и гласуване, Общински съвет – Смолян не успя да избере председател. Никой от тримата кандидати не събра необходимото мнозинство. Изборът за председател на Общински съвет – Смолян се отлага за 20 ноември 2023 година от 13:30 часа, когато ще се проведе ново заседание.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини