Задава се тайвански конкурент на iPad

Още преди да е излязъл на пазара, епълският таблет iPad вече си има конкурент. Тайванската компания MSI подготвя подобно устройство, базирано на платформа Nvidia Tegra, съобщи technews.bg.

Таблетът идва с 10-инчов дисплей и поддържа множество възможности за комуникация. Според представители на компанията, устройството ще бъде много леко и в него ще бъдат вградени функции на ноутбук.

MSI планира да пусне таблета през втората половина на годината, т.е. малко по-късно от Apple, който ще въведе iPad в продажби след два месеца. Устройството ще струва не повече от 500 долара, като по този показател ще бъде напълно конкурентно на епълския продукт.

Още в началото на януари, по време на изложението CES 2010 MSI показа своя таблет. Тогава компанията съобщи, че моделът ще поддържа HD видео с резолюция 1080p.

Когато Apple пусна иновационния iPhone, редица други производители, както реномирани, така и малко известни китайски фирми излязоха на пазара с подобни устройства. Лъвският пай обаче обра Apple, който в партньорство с AT&T в САЩ и други телеком оператори в света направи изключително популярен своя продукт - до степен, в която цената започна да не играе първостепенно значение при избора.

По принцип, феновете на Apple са склонни да платят повече, за да притежават автентичен продукт на компанията, а не конкурентно решение с подобни функции. Така е с компютрите, така е с плейърите и смартфона, а без никакво съмнение така ще бъде и с новия таблет iPad.

Още тази година на пазара вероятно ще се появят таблети от най-различни производители, които в по-малка или по-голяма степен наподобяват iPad. Хората на Стив Джобс обаче едва ли се притесняват особено от това. Проблем за тях по-скоро ще бъде как да удовлетворят търсенето на новия им продукт.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини