От втория опит: Димитър Кацаров е новият председател на Общинския съвет в Смолян

Изображение 1 от 2
    В присъствието на областния управител Захари Сираков започна днешното заседание на Общинския съвет в Смолян с единствена точка в дневния ред - избор на председател. Комисията по избора беше утвърдена на предишното сесия и се запази в същия вид. От Местната коалиция "Новото време" - КРОС отново издигнаха кандидатурата на Димитър Кацаров. Кандидатурата на Движение "Нашият град" също се повтори - адвокат Елена Радева. От името на ГЕРБ Екатерина Гаджева заяви, че те отново няма да издигнат кандидат за председател на Общинския съвет. "След като политиката е изкуство на компромисите, редно е помежду си да намерим допирните точки. Защото по-важно е не нашето его, а интересите на града", каза Гаджева. 
    След 15-минутна почивка за изработването на бюлетините се пристъпи към гласуване. След преброяване на гласовете резултатите бяха следните: гласували 29, действителни гласове - 29, 19 гласа за Димитър Кацаров, 10 - за Елена Радева.
    "Първо искам да благодаря на всички общински съветници, които ми гласуваха доверие. За мен е чест да заема тази позиция - председател на Общинския съвет. Искам да кажа, че като председател знам, че съм пръв сред равни. Да бъда диалогичен, да има прозрачност в управлението. Трябва да наложим едно модерно управление, което да бъде в името на гражданите. Вратата ми ще бъде винаги отворена. За мен е много важно да успокоим страстите, изборите минаха, суверена се произнесе и трябва да започнем здраво да работим, защото от нас се очакват ефективни и бързи решения. Ще работим, за да може всички проблеми, които ние виждаме да ги решаваме. Трябва да създадем модерна среда за оставане на младите хора в Смолян. Вярвам, че като екип от общински съветници тази зала ще се превърне в храм на идеи, без партийни страсти, всеки един от нас наистина вявам, че иска да направи нещо за Смолян. От мен може да очаквате честност, диалогичност, дисциплина", каза новоизбраният председател.
    Стефан Сабрутев коментира избора, като каза, че така се е проявила местната сглобка - ГЕРБ, "Новото време", ДПС и БСП.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини