Продължава повторното броене на бюлетините от балотажа

Втори ден продължава делото в Административния съд в Смолян, заведено по жалба на Стефан Сабрутев. Продължава и повторното броене на бюлетините от балотажа, като намеренията на съда са днес да се преброят бюлетините от половината от общо 89-те секции в община Смолян. Това каза пред журналисти Росица Чакърова – адвокат, представляващ Общинската избирателна комисия – Смолян.
По думите й, засега огледът на доказателствата по изборното дело върви нормално. "Има установен един неотчетен глас, който е от машинно гласуване. Най-вероятно при броенето са слепнали самите листове, тъй като хартията на бюлетината от машина е по-тънка. Установи се още един глас, който съдът го констатира като недействителен. Според мен обаче, следвайки правилата на Изборния кодекс и методическите указания, този глас е действителен. Тоест в него нямаше двузначно посочен вот, който да бъде приет за недействителен“, обясни Чакърова.
Изборното дело бе заведено по жалба на Стефан Сабрутев, който загуби местния вот в Смолян от Николай Мелемов с разлика от 149 гласа. То е насрочено в четири последователни дни от понеделник до четвъртък тази седмица.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини