Зеленски в САЩ: Украйна унищожава „ядрото“ на ЧВК „Вагнер“ и няма да спре дотук

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза по време на посещението си в столицата на САЩ, че Украйна е постигнала сериозни успехи на бойното поле, включително унищожаването на ядрото на прословутата руска частна военна групировка „Вагнер“, затвърдила е свои „печеливши позиции в Черно море и няма да спре дотук, предава БТА.

Зеленски говори на съвместна пресконференция с американския президент Джо Байдън, съобщи кореспондент на Укринформ във Вашингтон.

„Нашите момчета унищожиха 20 000 вагнеровци. Това са сериозни терористи, които предизвикваха опустошения навсякъде… на африканския континент, извършваха операции в Сирия и Украйна… С други думи, ядрото на терористичната организация вече не съществува. Това беше постигнато от Украйна“, отбеляза президентът.

Той посочи също, че украинската страна е понесла големи жертви, но въпреки това се е свършила работата. 

Зеленски подчерта, че успехите на фронтовата линия не са постигнати лесно от Украйна, но наистина се сериозни. По-специално, Украйна е затвърдила свои печеливши позиции в Черно море, унищожила е вражески кораби и е изтласкала руския флот обратно в териториалните води на Руската федерация.

„Наистина, някои от тях все още остават в Черно море, близо до нашия, временно окупиран Крим, но ще продължим да работим върху това“, изтъкна украинският държавен глава.

В допълнение Зеленски се спря и на това, че Русия не е завладяла нито едно украинско селище в процеса на последната широкомащабна офанзива. Точно обратното – Украйна е освободила 50% от завладените територии, каза президентът.

„Това е много добре и ще продължаваме по този начин“, подчерта президентът на Украйна.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини