Кораб, българска собственост, е взет на абордаж край Йемен

Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е бил взет на абордаж днес след инцидент в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен, съобщи британската компания за морска сигурност "Амбри"(Ambrey), предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си, съобщи "Амбри".

"Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил е бил в офшорната зона на Сомалия", добави британската компания.

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра.

По-рано UKMTO и "Амбри" бяха изпратили кратки информации, в които се казва, че разследват съобщения за инцидент, включващ кораб, плаващ във водите край Йемен.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини