ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

На 25 декември християнският свят празнува Рождество Христово – Коледа. Това е един от най-големите църковни празници, започва в първите часове на 25 декември и е своеобразно продължение на Бъдни вечер. На него християните честват рождението на Сина Божий Иисус Христос. Според Евангелието Христос се ражда в пещера в град Витлеем, провинция Юдея. В момента на рождеството в небето пламва необикновена светлина и ангел възвестява, че на света е дошъл Спасителят.

Рождественски благослов по случай празника отправи и архиерейският наместник на Смолянска духовна околия епископ Висарион Смоленски:

ОБИЧНИ В ГОСПОДА, БРАТЯ И СЕСТРИ!
СКЪПИ РОДОПЧАНИ!

Днес 25 декември ние празнуваме Рождеството по плът на Божия Син и наш Господ Иисус Христос! Той дойде в нашия свят тихо и смирено. Беше посрещнат с удивлението на витлеемските пастири, които първи се удостоиха да чуят ангелското благовестие: „Днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ“ (Лука.2:11).    
Господ Иисус Христос дойде на Земята и донесе небесен мир и обич, дойде да установи тук царството на правдата и светостта.
Светлината изгряла в нашия свят с Неговото Рождество, свети и днес и ще свети винаги в нашите сърца, за да ни води по светлите пътеки към Царството Божие.
Братя и сестри, трудности и страдания има и ще има в този свят, но ние винаги трябва да се предаваме в ръцете Божии, да се осланяме на Божието покровителство, като се стареем да бъдем достойни за това, всеки от нас да се старее да бъде добър и да побеждава злото в себе си: да има искрена, твърда и жива вяра в Бога, да обича Бога и ближния, и непоклатимо да се уповава на Него.
В тези светли дни всесърдечно ви пожелавам крепко здраве, мир, любов и благоденствие! Родилият се във Витлеем Богомладенец да ви съпътства винаги през целия ви живот! Амин!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО + СМОЛЯНСКИ ЕПИСКОП ВИСАРИОН
АРХИЕРЕЙСКИ НАМЕСТНИК НА СМОЛЯНСКА ДУХОВНА ОКОЛИЯ

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини