Венцислав е първото бебе за 2024 година в Смолян

Първото новородено в Смолянската болница е момченце, съобщиха от родилно отделение. То е проплакало в следобеда на първи януари. Родителите са от Неделино. Те го кръстили Венцислав, който е второ дете в семейството. Момченцето се е родило с размери на манекен - тежи 2.900 кг и е високо 48 см.

„Беше седалищно предлежание и благодарение на бързата и адекватна намеса на д-р Тодоров, който успя да го обърне, то се роди бързо - живо и здраво“, каза д-р Величка Герджикова от Неонатологично отделение.

Майката Диана се чувства добре. За семейството Венцислав е второ дете - имат момиченце на 4 години и половина. „Не сме планували по-рано да се роди. Терминът ми беше в средата на януари. Но Венцислав реши да избърза и да ни зарадва с новата година. Това е най-прекрасният подарък за нас“, сподели Диана.

Последното бебе за изминалата 2023 година също е момченце. Малкият Николай също от Неделино проплака на 29 декември в 8.58 часа. Той е с тегло 3.400 кг. и ръст 49 см.

„Днес се роди и второ бебче за новата година - момченце Димитър, който тежи 2.040 кг. и е с ръст 44 см. Макар и с ниско тегло, бебчето е жизнено и с добри показатели“, допълни още д-р Герджикова.

Както по-рано СмолянБГвести писа навръх Коледа пък първата си глътка възух е поела Елиса.

През изминалата година в смолянската болница са се родили 253 бебета.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини