Благотворителен празник събра жители и гости на Момчиловци на площада

    Благотворителен новогодишен празник в подкрепа на 32-годишния Андрей обедини местни, гости и туристи в родопското село Момчиловци. "Подкрепата, надеждата, съпричастността са най-ценното, което можем да си подарим не само на празници", каза пред събралото се множество кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
    За благотворителната мисия, посветена на Андрей, сръчни родопчанки приготвиха вкусни изкушения. Сред изложените храни, имаше и ръчно изработени плетива.
    Гайдари огласиха най-напред сцената. След това пристигнаха Дядо Коледа и Баба Коледа, които със забавна викторина разпитаха децата и възрастните за историята и забележителностите на Момчиловци и раздадоха лакомства.
    "Направи добро и го хвърли в морето, то все някога ще те намери", припомни думите на своята баба обичаната родопска изпълнителка Нина Иванова, която заедно с колегите си благотворително пяха и веселиха, а дошлите в центъра на селото извиха дълги хора.
    Коледарите от селото дариха 2000 лв. на Андрей, събрани в домовете на Момчиловци. А колко общо са събраните средства ще стане ясно на 6 януари догодина.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини