Жълт код в област Смолян за значителни валежи

Жълт код за опасно време обявиха от НИМХ за област Смолян. Ще има значителни по количество валежи до 20-35 mm на кв. м. 4 градуса е температурата в утрото на 7 януари в Смолян. Утрото е облачно, дъждовно и мъгливо. През деня ще се задържи облачно и ще застудее. Ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Максималната температура ще достигне 7 градуса.

Днес ще е облачно, на много места ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са по количество в южни райони и там ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната силен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София – около 11°. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. С него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1800 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m - около 1°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини