С какво помогна държавата на пострадалите от урагана семейства по смолянските села

По 1512 лева получиха пострадалите от бедствието в началото на ноември 2023-та.Общо 63  семейства, чийто домове пострадаха от ураганния вятър на 3 срещу 4 ноември, получиха помощ в размер на 1512 лева. Това съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян. Средствата вече са изплатени. След бедствието в началото на ноември миналата година социални работници са обиколили всички пострадали населени места.
"Обиколиха всяко едно семейство, всяка една къща, описаха щетите и на место несеха заявления, с които да се подадат от хората за еднократната помощ", заяви шефът на "Социално подпомагане" Петя Пампорова.
Най-много поражения имаше на територията на община Смолян в селата Сивино, Катраница, Селище, Горна Арда, Белев дол и Чепелетен. В община Златоград по едно пострадало семейство има в селата Старцево и Пресока.
СмолянБГвести попита местната управа дали е помогнала на пострадалите. Зам.-кметът Мариана Цекова съобщи, че служители на администрацията носели на място по селата декларации, които хората да попълнят, за да не се налага да пътуват до Смолян. Тя каза още, че Община Смолян няма законов инструмент, с който да подпомагат частни имоти и да отпуснат допълнителна парична помощ на пострадалите. Тя прикани хората да застраховат имотите си.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини