Виктория Томова отпадна във втория кръг на Australian Open

Виктория Томова отпадна във втория кръг на Australian Open след загуба с 1:6, 3:6 от Елина Свитолина. Българката стигна до два пробива срещу 23-ата в световната ранглиста, но загуби за 65 минути. За Томова това беше първо участие във втори кръг в Мелбърн.

Първата ракета на България започна мача с пробив, но Свитолина веднага го върна за 1:1. В четвъртия гейм българката поведе с 40:15, но след това направи три поредни грешки и това доведе до нов пробив за украинката. Свитолина проби още веднъж за 5:1, а след това нямаше проблем на свой сервис и затвори сета след 29 минути.

В началото на втория Томова отново имаше проблеми със сервиса си. Тя допусна нов пробив за 1:2, но успя да изравни, печелейки подаването на украинката. При 3:3 Томова направи двойна грешка и даде нов брейкбол на Свитолина, която се възползва и поведе. Украинката спечели своя сервис гейм за 5:3, а с нов пробив стигна до успеха.

Томова вкара 67% от първия сервис, но спечели само 38% от точките при успешен начален удар. Тя направи 10 печеливши удара срещу 25 за украинката. Българката допусна и 20 непредизвикани грешки, а Свитолина направи 18.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини