Все още няма постъпили документи от кандидати за директори в девет училища в региона

До момента в Регионалното управление на образованието в Смолян все още няма постъпили документи от кандидати за директори. Както СмолянБГвести по-рано писа  за 9 учебни заведения в Смолянска област ще се проведат конкурси за директори. Срокът за подаване на документи от кандидатите е до 12 февруари 2024 година в Регионалното управление по образование, лично или по електронен път. Сред изискванията към тях, освен висшето образование, е да имат не по-малко от пет години учителски стаж.
 "Конкурсите ще преминат в два етапа, първия етап е писмен - решаване на тест, а вторият етап е събеседване, с решаване на определени професионални казуси и представяне на стратегическа концепция за образователната институция, която трябва да бъде подготвена от самите кандидати", каза Никола Запрянов - началник на РУО
 Обявените директорски места са за Средно училище "Христо Ботев" в Девин, основните училища в квартал Настан и селата Гьоврен и Триград, Спортно училище "Олимпийски надежди" в Чепеларе, основно училище "Бачо Киро" в Забърдо, Основно училище "Васил Левски" в Змеица, Основно училище "Св.св. Кирил и Методий" в село Момчиловци и "Христо Ботев" в маданското село Букова поляна. 
" Преди две години, когато бяха обявени първите конкурси за директори, те бяха стопирани, поради жалба в съда. Затова сега отново се налага, тъй като голяма част училища освен в нашата област и в страната са с временно изпълняващи длъжността директори и поради тази причина е необходимо да бъдат проведени такива конкурси, да се заемат вече от лица с постоянен статут като директори", допълни още Запрянов
Кандидатите трябва да напишат концепция за развитие на конкретното училище, на което искат да станат директор, обхващаща от 3 до 5 години.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини