Откриха нова полза от секса

За ползата от секса вече се произнесоха утвърдително редица учени. Интимната близост повишава настроението, подобрява работата на вътрешните органи и кръвообръщението... Неотдавна обаче специалистите откриха ново полезно свойство на секса.

Специалисти от Австралия проведоха изследване с участието на 1 300 сексуално активни мъже и жени. Оказало се, че заниманията със секс помагат за по-бързото справяне с инфекциозните болести.

Експериментът показал още, че тези, които правят секс няколко пъти на ден и изпитват оргазъм, се възстановят със 7-8 дни по-бързо от инфекциозни болести, отколкото тези, при които интимната близост е сведена на няколко пъти на седмица. Освен това учените установили, че при сексуално активните хора се наблюдават по-малко усложнения на болестното състояние.


Според учените причината за това благотворно влияние на секса се крие в повишаването на имунитета и изработването на хормони, които отговарят за доброто настроение. По този начин организмът на човека се възстановява по-бързо и по-ефективно се бори с болестите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини