В Момчиловци ще подменят цялостно вътрешната водопреносна мрежа

Дълго чаканата реконструкция на вътрешната водопреносна мрежа в цялото село, освен в участъците и улиците, където смяната е факт, ще започне при подходящи метеорологични условия, заяви кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Финансирането е на стойност 5.6 млн. лв. от МРРБ към Община Смолян. "Това е една сбъдната моя мечта след почти 3-годишен труд", каза Суркова.
Фирмата изпълнител вече готви график за строителните дейности по улици, съобразен с нуждите на жителите на селото. "Провеждаме срещи и правим подготовка за изпълнението на мащабния проект. Преди старта на ремонтните дейности на всяка улица ще проведем събрания с жителите й, за да информираме за подробностите около строителството и всеки ще има възможност да зададе своите въпроси. Срокът за изпълнението на целия проект е 200 дни", допълни кметът.
Добрите новини за инфраструктурата в Момчиловци не свършват до тук. При приемане на държавния бюджет на второ четене депутатите гласуваха 300 000 лв. за проектиране на основен ремонт на всички улици в селото, освен тези, на които вече е сменен водопровода и са асфалтирани цялостно. Така всяка една вътрешна улица ще има остойностен проект с всички елементи - асфалт, подпорни стени, бордюри, тротоари, парапети.
И последната добра новина, адресирана най-вече до живеещите на улиците “Бяло море” и “Момина вода” - в списъка за капиталовите разходи в бюджета на Община Смолян са заложени 400 000 лв. за ремонт на тротоари. Предстои приемането на бюджета на предстоящо заседание на Общинския съвет на 9 февруари т.г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини