АКФ: „Осемте джуджета“ и Мартин Нотариуса са двете най-важни схеми в съдебната система

Всеки един отказ от викане за изслушване в комисията в НС е с потенциал да се превърне в политически скандал, смята Стайков

„Осемте джуджета“ и „Нотариуса“ очевидно са двете най-важни и влиятелни схеми, оставени да се развиват години наред в съдебната система. Има изключително голяма мрежа от зависимости. Сега обаче разследването прилича на сложна хирургична операция. Комисията за разследване става неуправляема и е трудно да бъде спряно хаотичното разпространение на информация. Това каза Николай Стайков от Aнтикорупционния фонд в ефира на предаванeто „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Според него комисията става „витрина на превзетото правосъдие“. „Всеки един отказ от викане за изслушване е с потенциал да се превърне в огромен политически скандал. Парламентът се опитва да свърши тотално непривична работа. От нея има полза, но трябва да има и ред. Има опасност да се превърне в говорилня, да бъде залята с номера на преписки и свидетелства на различни хора. Така никога няма да стигнем до изясняване на обективната истина. Групите на влияние трябва да се изсветлят. Ако има политическа воля, може да се случи“, смята Стайков.

По думите му Сарафов има тясна обвързаност и сигнали срещу себе си. „Ако се докаже, че има общо с твърденията, значи не можем да имаме доверие на някои производства, които са политически сензитивни. Не вярвам в перестройки, има нужда от сериозни кадрови промени. Андрей Янкулов има идеален стаж за главен прокурор, бих се радвал да бъде избран“, заяви Стайков.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини