Обявиха конкурс на тема “Гората е живот и споделена отговорност”

Южноцентрално държавно предприятие - гр. Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев” - гр.Смолян обявяват конкурс за къс разказ и стихотворение “Гората е живот и споделена отговорност” Конкурсът е по повод Седмицата на гората 2024 г., а целта е да бъде представена красотата на Родопа планина, мястото й в живота на родопчани и отговорното опазване на биоразнообразието в нея.

Регламент

  1. Конкурсът се провежда в две категории - „Къс разказ” и „Стихотворение”, като участниците могат да кандидатстват с ЕДНА непубликувана творба. Допуска се участие и в двете категории.

  2. Заглавието на творбите е по избор на участниците, a съдържанието трябва да отговаря на целта на конкурса.

  3. Участници могат да бъдат жители на област Смолян в следните възрастови групи:12-14 години;15-19 години; над 20 години

  4. Изпратените творби в категория „Къс разказ” да не надвишават 5 печатни страници и бъдат напечатани с шрифт Times New Roman/12, Arial/12.

  5. Изпратените творби в категория „Стихотворение” да не надвишават 3 печатни страници и бъдат напечатани с шрифт Times New Roman/12, Arial/12.

  6. Всички участници в конкурса, лично или чрез представляващо ги лице (родител), дават съгласие чрез попълване на Декларация 1 или 2, че предоставят правото творбите им или част от тях да се съхраняват и публикуват от организаторите. В същите декларации се дава съгласие за публикуване на снимки от събитието по награждаване на победителите.

Във всяка една от категориите ще се присъждат по три награди – първо, второ, трето място.

  1. Адрес за получаване на творбите: 4700 – гр. Смолян, ул. „Дичо Петров” 7, Регионална библиотека „Николай Вранчев”, отдел „Културна дейност”.

  2. Всяка творба да бъде придружена с подписана Декларация 1 или 2 (свалени от интернет страницата на библиотеката www.librarysm.com) и пълни данни включващи: три имена, населено място, точен адрес, телефон, име на родител (ако е приложимо).

  3. Срок за изпращане на творбите: 23 март 2024 г.

Победителите и датата на награждаването ще бъдат обявени първата седмица на м.април 2024 г. на интернет страниците на ЮЦДП - гр. Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев”.

За информация: тел: 0301/62524

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини