В с. Малка Арда търсят доброволци за ремонт на киносалона

    От месеци в с. Малка Арда доброволци възстановяват киносалона в местното читалище. Зад цялата благородна идея стои едно младо момиче, което успява да вдъхнови местната общност. В добротворчеството на Кристина Патева  се включват десетки. Те  помагат с труд, с материали и финасови дарения. Вече е дошъл ред за последните щрихи по завършване на киносалона. За това   съвместно с Читалище и Кметство Малка Арда, Кристина организира един различен 3 март. 
    "Необходими са последни сили, за да успеем да завършим ремонта на киносалона в селото.
    В навечерието на националния празник Трети март, ще запретнем ръкави, за да покажем, че приемствеността между поколенията е жива, че общото е лично, когато го споделяме, че не чакаме, а действаме, защото ни е грижа за днес и искаме утрешния ден да бъде изпълнен с повече смисъл.България е всичко онова, което е общо и цяло и с труда си и с мислите си, можем да я обичаме, да я съхраняване и да я променяме за добро.
     А по-българско от българското село няма, затова грижата ни за него е битка, която водим ежедневно. Всеки, който желае да бъде част от работния празник, е добре дошъл"" казва Кристина и кани родопчани да се включат в инициативата.  Тя е създала е и фейсбук групата „Записи от ПлАнИнАтА“, в която популяризира селата в България, разказва за срещите си с възрастните хора и организира редица кампании.
     
    Можете да подпомогнете кампанията с физическа и финансова помощ.
    Дарителска сметка:
    IBAN: BG77STSA93000029897208
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини