Шефът на Фронтекс отива на границата ни с Турция

Изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) Ханс Лейтенс ще посети заедно с министър Калин Стоянов ГКПП „Капитан Андреево“ днес, съобщи МВР.

След това министър Стоянов и Ханс Лейтенс ще присъстват на церемонията по откриване на граничното полицейско управление в Болярово.

Вчера се проведе работна среща на Стоянов с Ханс Лейтенс. Договорено е трикратно увеличение на присъствието на служители на Фронтекс по българо-турската граница, което ще спомогне за изпълнението на основния приоритет на България – осигуряване на високо ниво на охрана на една от най-чувствителните и натоварени външни граници на ЕС.

Изпълнителният директор на Фронтекс посочи, че България може да разчита на пълната подкрепа на агенцията за засилване на граничния контрол, подобряване на процедурите по връщане, както и за ограничаване на вторичните движения в рамките на ЕС. Лейтенс изрази категорична подкрепа за скорошното отпадане на контрола по вътрешните сухоземни граници на България.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини