ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

Изображение 1 от 3

    Националните чествания за 3 март се провеждат на Шипка, но тържества има и в Смолян. Те започват в 10 часа в храм “Св. Никола”, кв. Устово, с молебен за мир, отслужен от Негово Преосвещенство Смолянски епископ Висарион. В 10.30 от църквата тръгва празнично шествие до пл. „Възраждане“ с църковните хоругви. На площада в 11 часа ще има почетен караул, поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода. Следва празнична програма с участие на състави от НЧ „Кирил Маджаров-1866“ – гр. Смолян, кв. Устово.
    По повод празника кметът Николай Мелемов отправи поздравление към смолянчани:
    3 март е денят на нашата Свобода! На този ден се събуждат най-съкровените ни чувства на преклонение и национална гордост. Не само пред героите на Руско-турската освободителна война и българските опълченци, но и пред всички велики личности, възрожденски просветители и революционери, пред хилядите знайни и незнайни българи, отдали живота си, за да я има България.
    Днес, 146 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще.
    На 3 март започна и завръщането на България сред суверенните европейски страни.
    Сплотеността ни е нужна и сега, за да продължим достойното дело на нашите предци и да оставим единна и силна България на нашите деца. Нека и с делата си да докажем, че сме силен народ - горд с миналото си и отговорен към бъдещето.
    Да помним заветните думи на Апостола Васил Левски „Всичко зависи от нашите задружни усилия, срещу които не може да противостои и най-голямата стихия”


    ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини