И в Мадан от днес въвеждат синя зона , 1.50 лева струва за час паркирането на автомобили

От днес, 7-ми март, в община Мадан се въвежда синя зона за паркиране в централната част, съобщи кметът Фахри Молайсенов. Синята зона обхваща територията на  ул. „Обединение“ от №10 до №18 включително.

„Въвеждаме платено паркиране само в идеалния център, пред Община, банка, полиция, съд, Бюро по труда. Целта е, когато човек трябва да свърши работа, да има къде да паркира, а не да обикаля и да търси място“, каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов. За целта в района  са обособени 50 паркоместа.

За платено паркиране в Мадан се говори от близо две петилетки. „Вече има решение на Общинския съвет и е извървяна и спазена цялата процедура“, каза кметът.

Режимът за кратковременно платено паркиране е валиден от понеделник до петък в часовия диапазон от 8.00 до 17.00 ч., с изключение на официални празници и неработни дни.

Таксата от 1,50 лв. може да се плати с есемес, на касата на Общината и в павилиона пред сградата на НЧ „Иван Вазов – 1999“. Цената за ползване на едно паркомясто за 1 ден с диапазон от 00.00 ч. до 24.00 ч., на паркинга пред сградата на ул. „Орфей“ № 1 и паркинга на ул. „Обединение“ между № 5 и № 9 е в размер на 3.00 лв. с ДДС.

На местата, обозначени със знак Д21 – „Място за паркиране на пътни превозни средства, обслужващи хора с увреждания”, могат да престояват до 3 часа само автомобили, снабдени с карта, удостоверяваща правото на ползване на такова място. Картата трябва да бъде поставена в долният десен ъгъл на предното стъкло на ППС от вътрешната страна по начин, осигуряващ видимостта на изображението отвън. След изтичане на времето от 3 часа, автомобилите, снабдени с карта, удостоверяваща правото на ползване на такова място, престояват на мястото при режим на почасово платено паркиране, съгласно общите правилата за паркиране в зоната, предупреждават от управата.

На паркираните в нарушение автомобили или без платена такса ще бъде поставяна скоба. Същата мярка може да бъде приложена и по отношение на неправилно паркираните коли в общински улици и паркинги на територията на Община Мадан.

На предното стъкло на блокирания автомобил  ще се поставя съобщение, че ППС е принудително задържано и указания за реда за разблокирането му като водачът му ще заплаща на място 25 лв. плюс определената цена за час на престоя в зоната на определените за това длъжностни лица.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини