За пример! Те са само втори клас, но събират пари за болен приятел

 Благотворителна инициатива подеха спонтанно второкласниците от Основно училище "Юрий Гагарин" в Смолян. В продължение на две седмици те изработваха и продаваха мартеници и така събраха 310 лева в помощ на болно дете.

Идеята за благотворителната акция за по-голямо болно дете дал второкласникът Теодор Бадев. Тя запалила съучениците му.

"Знаехме, че е много болен, трябваше да съберем парички и да му помогнем, защото има много големи проблеми.Трябва да му се направи операция и ние събрахме пари, за да му помогнем", казва второкласникът Теодор.

 В продължение на две седмици децата изработвали мартеници, които да продадат на благотворителния базар. Всеки следобяд децата се трудели и изработвали мартеници с голяма енергия. Скоро идеята на Теодор заразила родители и още ученици, които също се включили в изработването на мартеници.

" Това не е първата благотворителна акция в Основно училище "Юрий Гагарин", няма да е и последната.Сега за Великден ще боядисваме яйца, ще пишеме яйца, очакваме гости по "Иновация в действие", ще изработват, те също ще се включат в нашата инициатива. А смятаме и да организираме благотворителен концерт", каза директорът на училището  Йорданка Дюлгерова.  От ръководството на училището ще се обърнат към общинската и областната управа за съдействие в следващите благотворителни прояви.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини