Първите печелят! Започва подаването на заявления за безплатни компостери

Изображение 1 от 2
   
  В изпълнение на проект „Въвеждане на общински схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци на територията на Община Смолян ще бъдат раздадени 150 бр. съдове за компостиране /компостери/ за домашно компостиране за домакинствата с обем 600 литра в община Смолян
  Съдовете, предвидени за домакинствата, ще бъдат раздадени на желаещи лица, попълнили и входирали в съответната община Заявление за получаване на безплатен съд за домашно компостиране. Компостерите ще бъдат предоставяни по реда на получените заявления и до изчерпване на тяхната наличност, като всеки кандидат има право да получи не повече от 1 бр. съд за домашно компостиране, осигурен по проекта.
  Всяко лице, освен безплатен съд за компостиране, ще получи и Ръководство с практическа информация за ползването на съда.
  Срокът за подаване на заявления от гражданите за получаване на съдове за домашно компостиране е до 25 март 2024 г.
  Всички заинтересовани лица могат да получат допълнителна полезна информация относно за процеса на компостиране в рамките на предстоящата Информационна кампания за популяризиране на схеми за разделно събиране на отпадъци в периода 12 - 15 март 2024 г. В рамките на събитието желаещите могат да подадат заявление и да получат компостер на място. Кампанията ще бъде реализирана едновременно в няколко населени места в Община Смолян:
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини