Elton John събра рекордните 10,8 милиона долара за борба със СПИН

Сър Elton John прекрати концертната си дейност през юли миналата година, но легендарният певец се върна зад пианото пред пълна със звезди публика на годишното си парти за гледане на наградите „Оскар“, в полза на неговата фондация за борба със СПИН.

Тълпата, която включваше Patricia Arquette, Donatella Versace, Sharon Stone, Zooey Deschanel, Brandi Carlile, Danny DeVito, Rhea Pearlman, Tim Allen, Elizabeth Hurley, Avril Lavigne и Heidi Klum, беше зарадвана с вълнуващо изпълнение на „Are You Ready for Love“, подпомогнато от музикалните хедлайнери на вечерта, триото Gabriels. Те са едни от любимите нови изпълнители на John. Групата нашумя през 2022 г., когато John се присъедини към тях на сцената на фестивала в Гластънбъри.

Организираната от британската легенда вечер събра рекордните 10,8 милиона долара, надминавайки предишния най-висок резултат от 2022 г. с повече от 1 милион долара. В продължение на повече от 30 години партито за наградите на Академията на Elton John срещу СПИН е едно от най-важните събития в нощта на Оскарите и е събрало над 100 милиона долара. Тази година домакини на партито бяха Tiffany Haddish, Neil Patrick Harris и David Burtka, заедно с John и неговия съпруг David Furnish, който е и президент на фондацията.

Обединявайки се с други филантропи, миналата година John и Furnish стартираха и фонда „Rocket“, който има за цел да ускори финансирането на фондацията. Организацията работи за прекратяване на разпространението на СПИН до 2030 г.

По време на търг на живо на партито бяха продадени различни предмети и бижута, включително пиано с кристали, подписано от John, на което той посвири част от „Your Song“ за публиката. Купувачът плати за него 360 000 долара. Продадени бяха също марков часовник от личната колекция на John, ранна илюстрация от Andy Warhol, както и ексклузивен пропуск за партито на Vanity Fair след Оскарите. 

Сред гостите бяха също Smokey Robinson, Toni Braxton, която беше в компанията на своя син, и Jane Seymour, която пък скоро ще гледаме в новия филм „Ирландско желание“ с Lindsay Lohan.

Партито на Elton John не е единственото в нощта на Оскарите. Както вече споменахме, най-популярно е събирането, организирано от Vanity Fair, където на танци се отдадоха звезди от церемонията като Greta Gerwig и Billie Eilish. Rob Lowe беше домакин на друго парти за гледане на наградите в Бевърли Хилс. А Taylor Swift и приятелят ѝ Travis Kelce посетиха частно парти без камери в дома на мениджъра Guy Oseary, където домакиня беше Madonna.

Източник: magic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини