Самолетопадът продължава: Минус Су-27 и Ил-76 на руската армия

Самолетопадът на руската армия продължава. В Белгородска област се съобщава за свален изтребител Су-27 на окупаторите, а в близката до Москва Ивановска област падна транспортен самолет Ил-76.

Информацията за свалянето на руския самолет Су-27 все още се проверява, заяви представителят на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Андрий Юсов.

В отговор на въпрос, той подчерта, че в момента там се водят изключително активни военни действия и се случват много неща.

„Има такава информация, сега тя се проверява допълнително“, каза представителят на Генщаба за възможното сваляне на Су-27.

Юсов коментира и свалянето на самолета Ил-76 на руска територия. Той отбеляза, че засега украинското разузнаване се въздържа от официални изявления. Но добави, че всички са видели видеото с горящия аероплан, което според него „радвало окото на всеки украинец“.

„Ясно е, че това, което се случва в момента в Белгородска област и в Курска област, е пряко следствие от руската военна агресия и от диктатурата на Кремъл като цяло. Ако Путин или неговият режим се грижат за местните жители, тогава е необходимо да се спре войната срещу Украйна, да се изтеглят войските. И действително да помисли за безопасността на местните жители, а не да мисли за продължаване на геноцида срещу Украйна“, подчерта Юсов.

Днес, 12 март, Русия изживява „тревожен“ ден. На фона на новините за нападения с дронове и набези на войници от РДК и легиона „Свобода на Русия“ в Курска и Белгородска област се появи информация, че и край Белгород е била приземена руска „птица“.

Белгородските общественици съобщават, че руски изтребител Су-27 вероятно е бил свален близо до селището Валуйки. Видеозапис на вероятното унищожаване на самолета беше публикуван и от военния кореспондент Андрий Цаплиенко.

Според очевидци първо е имало мощна експлозия. Впоследствие самолетът е започнал да пада и се е „приземил“ в гората. Местните жители публикуваха видеоклип, на който се твърди, че се виждат последиците от падането на изтребителя. В гората се виждат облаци гъст черен дим.

Също така днес беше публикувано видео как в небето над Ивановска област на Руската федерация гори самолет.

Първоначално отделни канали в Telegram съобщиха, че катастрофата може да е претърпял самолет Ил-76МД. Той е паднал на територията на гробище край село Богородское. Самолетът е разцепен на две и гори.

Към мястото на инцидента са се отправили няколко линейки. Телеграм каналът „Маш“ съобщава, че в двигателя може да е попаднала птица и това да е причината за тежката катастрофа. На мястото на инцидента са намерени 16 тела.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини