Домашен арест с електронна гривна за разследвания за убийство старец от с.Кочани

Домашен арест с електронна гривна наложи Окръжният съд в Смолян на 72-годишен мъж от село Кочани. Той е разследван за причиняване на смъртта на свой съселянин. Окръжната прокуратура поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за него. Припомняме ви, 78-годишният Бойко М. почина в следствие на счупена черепна кост. На първи март той се е сбил с разследвания си съсед за имот. Първоначално Районният съд в Златоград пусна 72-годишният Кирил П. под парична гаранция от 500 лева. Тогава той твърдеше, че не  е удрял съседа си. Той сам си бил паднал и се ударил. При гледането на мярката му в Окръжен съд - Смолян Кирил пристигна във видимо недобро здравословно състояние. Близките му, които го крепяха се нахвърлиха със словесни обиди и заплахи към екип на еТВ като: "Няма да ма снимаш, и него няма да снимаш, ще ти я счупя камерата".
Окръжният прокурор Недко Симов заяви, че възрастният мъж е бил в отделение в Смолянската болница във връзка с оплаквания, които той лично е направил. "Иаме събрани доказателства за неговото медицинско състояние, за здравното му състояние, медицински документи. Не считам, че неговото здравословно състояние е тежко и не му позволява той да търпи и най-тежката мярка за неотклонение-задържане под стража", каза Симов.
 Досъдебното производство бе образувано миналата седмица, първоначално за причиняване на средна телесна повреда. 
"Към този етап производството вече се наблюдава от Окръжна прокуратура - Смолян, тъй като след като настъпи смъртта на пострадалия, деянието се преквалифицира и то е вече с родова подсъдност на Окръжен съд, съответно Окръжна прокуратура е тази, която трябва да упражнява ръководството и надзор върху раследването. Делото е изискано и то вече се наблюдава лично от мен от Окръжна прокуратура. На случаен принцип беше определен наблюдаващия прокурор. Така че разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура, вече за убийство", уточни окръжният прокурор.
Тричленният състав на Окръжния съд разгледа протеста на прокуратурата и наложи като мярка "домашен арест". Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини