Доказателствата са достатъчни, за да бъде осъден Алексей Петров

Трябва да вярваме в българската съдебна система и да се надяваме на обективно заседание на Апелативния съд днес. Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира пред PRO.bg предстоящото заседание на съда, на което трябва да стане ясно дали бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и останалите задържани при операция "Октопод" остават за постоянно в ареста, предаде КРОСС. 

"Всяко едно свидетелско показание дава възможност за разплитане на схемите. Имаме и допълнителни неща, които са изключително важни за едно разследване. Днес в съда всичко ще стане ясно. Разследването продължава, но дали ще бъдат задържани и други, не мога да прогнозирам. Не бих искал да споделям подобни неща. Но ако има достатъчно доказателства, няма да се поколебаем за когото и да било - без значение какъв пост е заемал", категоричен беше вътрешният министър.

Той е убеден, че доказателствата, които обвинението е внесло в съда, са достатъчно убедителни, за да остане Алексей Петров в ареста. "Всичко, което имаме намерено и документирано, върши работа за разследването и съм убеден, че ще успеем, защото доказателствата са доста повече от преди седмица, когато беше гледана първата мярка, за да бъде установено пране на пари, рекет и изнудване", допълни Цветанов.

Вътрешният министър заяви още, че една евентуална 12-годишна присъда за групата на "Октоподите" е минималната, която би трябвало да получи такъв тип престъпна организация. Той обаче отказа да коментира дали бившият главен прокурор Никола Филчев също ще бъде задържан.

Искането на Алексей Петров да се срещне с американския посланик у нас вътрешният министър определи като цинично."Цинично е да говори за политическа репресия. Поведението на Алексей Петров е поведение, което не кореспондира с реалностите. Към настоящия момент не знам той към коя политическа партия е, че да говори за политическа репресия", допълни Цветан Цветанов.

По повод прогнозите на вестник "Галерия", че Алексей Петров ще бъде убит, докато е в ареста, министър Цветанов бе категоричен: "Не бих го коментирал, защото е достатъчно несериозно".

Днес Софийският апелативен съд ще заседава по мярката за неотклонение "задържане под стража" на Алексей Петров.

Очаква се да бъдат представени допълнителни доказателства по време на мярката на Алексей Петров. Това съобщи вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини