Община Борино планира да развива туризма и икономиката си

Изображение 1 от 2

    В Община Борино се проведе обществено обсъждане на Концепция за ИТИ BG16FFPR003-2.001-117 "Устойчиво екологично и социално-икономическо развитие на селските общини в Смолянска област" на водещ партньор Община Рудозем.
    Настоящата Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции обединява следните общини: Община Рудозем, Община Мадан, Община Неделино, Община Девин и Община Борино. Всички те се обединяват около една цел и тя е постигане на екологично и социално-икономическо развитие на селските общини в Смолянска област. Като партньори са привлечени и сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, Професионална гимназия по електротехника - гр. Девин и асоциирани партньори - работодатели. Партньорите в концепцията са обединени около решаването на общи проблеми и полагането на усилия в посока подобряването на икономическото и социално развитие на региона.
    Концепцията включва разнообразни мерки и интервенции във всички общини. Като част от Концепцията Община Борино планира да изгради бизнес парк, който да насърчи икономическата активност и развитие на региона. Община Борино предвижда да развива туризма си чрез изграждане на 3 еко пътеки - "Тешел - Кастракли", "Ягодина - Триград" и "Борино - Буйново", като също така ще обучи безработни лица за „Планински водач“, „Екскурзовод“, „Дигитални умения“ и ще им осигури заетост за период до 12 месеца. Други важни интервенции, които ще бъдат реализирани, ако Концепцията бъде одобрена са мерки за превенция и защита при неблагоприятни геодинамични процеси - свлачища, срутища, ерозии, абразии на територията на Община Борино.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини