Авторът на клипа с кучетата в гората край Девин е с постоянна марка задържане под стража за закана за убийство

Девинският районен съд уважи искането на Районната прокуратура за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ срещу Петър Р., по обвинение за закана за убийство. Срещу него, само за един ден, са образувани множество досъдебни и бързи производства, като освен заканата за убийство срещу негов бивш приятел се разследва и по други обвинения.  Той е с  обвинение за закана за палеж срещу полицай, за кражба на куче и за друга кражба, посочи районният прокурор на Смолян Татяна Найденова.

При гледането на мярката 26-годишният мъж не се е признал за виновен.

Той е бил арестуван след жалба на неговия бивш приятел, който се оплакал, че му е откраднал куче. По време на ареста се съпротивлявал и се заканвал на полицай.

Както СмолянБГвести  писа Петър Р. публикува преди да бъде задържан видеоклип в социалните мрежи, в който показва около десетина кучета от бойни породи, които са завързани в гората. Животните са оставени без вода на половин метър синджир, покрити с рани, твърдяха двамата мъже от клипа. Според тях едрите животни се отглеждат от човек известен в Девин като лихвар и се развъждат незаконно в гората и след това се обучават и използват за боеве с кучета. Записалите видеото съобщават още, че животните са били бити и тормозени ежедневно. В рамките на часове видеоклипа имаше над 64 000 гледания в социалните мрежи.

„Погледнете го, душица! Цялото е в рани наядено, нахапано. Вижте и следващото куче и то е цялото в рани. Това е нечовешко, да виждате някъде вода, храна“, разказва снимащият,  докато показва раните на кучетата. В същото време в полицията ОДБХ нямаше получен сигнал за малтретиране на животните.

Кметът на община Девин Здравко Иванов разпореди проверка по случая с изнесеното като сигнал във видеоклипа.

Според запознати, клипът и разправиите са плод на разпра между бивши приятели, които са отглеждали кучета в Девин.

Петър има криминално досие и заканата му за убийство не е първата, за която се разследва, казват запознати.

До днес обаче нито една от ресорните институции не е съобщила дали тези кучета са регистрирани, защо се отглеждат в гората. Кой и защо ги е вързал на половинметрова верига без вода. Малтретирани ли са животните, наистина ли се развъждат незаконно за забранени кучешки боеве? 

СмолянБГвести ще следи случая

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини