Мащабен ремонт на главната улица в Чепеларе ще стартира тази пролет

Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев и главния счетоводител Соня Семерджиева подписаха с МРРБ споразумение за  проектно  финансиране от държавния бюджет.Парите са за тотален ремонт на главната улица в курортния родопски град. По проекта ще бъде преобразена частта от ул. „Васил Дечев“, обособена като пешеходна, в която се намират търговски обекти и обекти за развлечения.

Проектът предвижда обновяване на пешеходно пространство включващо зелените площи пред НЧ „Родопска искра 1880“ и градинката при кръстовището с ул. „Проф. Минчо Маринов“, премахване на пътното платно и съществуващите тротоари и изграждане на единно пешеходно пространство, постлано с цветна настилка от павета, облагородяване на  зелените площи и закупуване на парково оборудване.

Проектът ще изпълни преди това цялостна реконструкция на водопроводната мрежа, включително и подмяна на сградните водопроводни отклонения, цялостна подмяна на сградните канализационни отклонения, изграждане на нова дъждовна канализация и повърхностно отводняване на улицата, подчертават от управата на Чепеларе.

Общата дължина на обекта е около 400 м, а стойността на подписания договор е 1 236 084, 46 лв с ДДС. Предстои проектът да стартира в началото на строителния сезон тази година.

Отпуснатите средства са част от 15 млн. лева, които бяха одобрени за инфраструктурни проекти на община Чепеларе. Предстои подписване на споразумения с МРРБ за финансиране на останалите проекти за подобряване на инфраструктурата на общината.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини