Физкултурните салони на две смолянски училища ще бъдат основно ремонтирани

Основен ремонт се планира за физкултурните салони на ОУ "Стою Шишков" и СУ "Отец Паисий" в Смолян. Финансирането на ремонтните дейности ще е по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2026 г. Срокът за кандидатстване бе до 10.01.2024 г., в който общинските училища - Основно училище "Стою Шишков" - гр. Смолян и Средно училище "Отец Паисий" – гр. Смолян, бенефициенти по програмата, подадоха своите проекти предложения. Община Смолян, като собственик на обектите на интервенция, подготви необходимите инвестиционни проекти, за които бяха издадени разрешения за строеж от Главния архитект на Община Смолян. Предвидените строително-монтажни дейности, допустими по Модул 2 "Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони“, включват: текущ ремонт в помещенията - физкултурен салон и съблекални и доставка и монтаж на оборудване, изпълняване на авторски надзор, строителен надзор и инвеститорски контрол по време на строителството и всички необходими такси, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация.
Общият бюджет на проектното предложение (вкл. оборудване и обзавеждане) за ОУ "Стою Шишков“ е 725 684 лв., а за СУ "Отец Паисий“ – 750 992 лв. Максималният размер на безвъзмездното финансиране, допустим за един проект е 600 000 лв. На етап кандидатстване не се изисква решение на общински съвет, но след одобряването следва да се осигури допълнително финансиране в размер на 125 684 лв. за ОУ "Стою Шишков" – гр. Смолян и 150 992 лв. за СУ "Отец Паисий" – гр. Смолян.
Решението за осигуряване на допълнително финансиране от страна на община Смолян в общ размер 276 676 лв. за ремонта и оборудването на помещенията в двете училища бе прието от Общинския съвет на последното му заседание.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини