Двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия през вчерашния ден в Перник

Двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия през вчерашния ден в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 10:40 ч. е получен сигнал на телефон 112 за пострадал 78-годишен пешеходец на паркинга на голям магазин в пернишкия квартал „Изток“. Същият е блъснат от шофьор на 59 години от областния град. Водачът е извършвал маневра на заден ход. След преглед в лечебно заведение е установено, че пострадалият е с фрактура на лява тазобедрена става без опасност за живота. Шофьорът е изпробван за алкохол с техническо средство, което показало отрицателен резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието и е започнато разследване.

Шест часа по-късно е блъснат 11-годишен велосипедист на пешеходна пътека. Инцидентът е възникнал на кръстовището между улиците „Ленински проспект“ и „Минск“. Пристигналият на място разследващ екип е установил, че момчето е блъснато от лек автомобил, шофиран от 26-годишен перничанин. Пострадалото дете е прегледано от екип на спешна медицинска помощ. То е с фрактура на костица на лява ръка. Момчето е без опасност за живота. Тестът на шофьора за алкохол и наркотици е отрицателен. По двата случая са започнати досъдебни производства и разследванията продължават под надзора на прокуратурата, допълват от ОД на МВР.

БТА припомня, че в края на изминалата седмица служители на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Перник проведоха специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“. В хода ѝ са съставени пет акта за административни нарушения.  

 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини