НС отказа да гледа доклада за корупцията в митниците, ИТН го внася в прокуратурата

Народното събрание отхвърли предложението за обсъждане на доклада от временната комисия за разследване на корупционните схеми в митниците и евентуалната роля на Асен Василев в тях. „Има такъв народ“ сами ще внесат доклада в прокуратурата.

„Днес само ГЕРБ спасиха Асен Василев от изнасянето на допълнителна информация пред цялото Народно събрание“, заяви председателят на анкетната комисия Тошко Йорданов (ИТН).

Докладът е подписан от всички парламентарни групи, участващи в комисията, с изключение на представителите на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Тошко Йорданов акцентира върху това, че в доказателствата в съда, когато се е гледала мярката за неотклонения на организираната престъпна група, действала в митниците, се казва, че има снимките от камерите пред агенция „Митници“ на Асен Василев в компанията на обвинения за контрабанда Стефан Димитров.

„Шефът на ДАНС Пламен Тончев каза, че има засечен разговор между Асен Василев и Стефан Димитров, в който се обсъжда в Хасково да бъде сложен за шеф Недан Хаджиев“, заяви Тошко Йорданов.

По време на изслушването си в сряда бившият финансов министър Асен Василев отрече да познава Марин и Стефан Димитрови и каза, че Тончев лъже.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини