Празнично шествие за 24 май в Хасково, връчиха отличията „Ученик на годината“

    Хасково отбеляза тържествено 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. По този повод ученици, учители, просветители и граждани проведоха пъстро шествие на буквите, светлината и книжовността, което тръгна от централния площад „Свобода“. Множеството в прослава на българската азбука стигна до площадка „Спартак“. Съпроводът бе на Духов оркестър при Община Хасково и Мажоретен състав към Младежки център. Ученици пренесоха и лика на светите братя Кирил и Методий, развяха и знамена.

    Там се проведе официалната церемония по връчване на отличията „Ученик на годината“ на Община Хасково. Кметът Станислав Дечев награди изявените ученици.

    В областта спорт награда „Ученик на годината“ бе връчена на Мария Габрова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. В областта на изкуството за „Ученик на годината“ бе отличена Косара Атанасова от СУ „Васил Левски“. В областта на хуманитарната област призът „Ученик на годината“ получи Фатме Халибрям от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. В природо-математическата област награда „Ученик на годината“ бе присъдена на Мартин Недев от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. В областта на професионалното образование за „Ученик на годината“ е Арам Дерандонян от ПГДС „Цар Иван Асен II“.

    Всички отличени бяха поздравени от градоначалника, който приветства за празника учители, културни деятели, просветители.

    По време на тържеството бяха обявени и три номинации за учители „За заслуги към образованието и културното дело“. Наградите са учредени от Общински съвет – Хасково и ще бъдат гласувани на заседание. Те официално ще бъдат връчени на 8 септември – Ден на Хасково.

    За учител в гимназиален етап на образование е номиминирана Красимира Педева – старши учител по английски език в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. За учител, директор или друг педагогически специалист за изключителни постижения и принос в областта на образованието е номинирана Маргарита Топалова – директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“. Номинацията за културен деятел от областта на сценичните изкуства е за Иванка Топузова – ръководител на ШНП „Зора-Зорничка“ и ЖНХ „Зора-Зорница“ към читалище „Зора-1982“.

    Празникът в Хасково продължи с концерт на децата на Хасково от Клуб „Мажоретки“ от ОУ ''Любен Каравелов'', Формация за изпълнение на народни песни от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Шукран Сабриева от ОУ „Никола Вапцаров“, Божана Тодорова от ОУ „Св. Климент Охридски“, Вокална група „Олимпиец“ от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Вокална група от ФСГ „Атанас Буров“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини