Честит празник, Асеновград!

С празнична света литургия в църквата "Свети Николай Чудотворец" ще започнат честванията по случай днешния празник на Асеновград. 

От 10:00 ч. в Градския парк продължава съборът на ножарите и ковачите и панаирът на занаятите.

В 10:30 ч. пред паметника на цар Иван Асен II ще бъдат поднесени цветя.

Церемония по издигане на националното знаме и празнично слово на кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев ще започнат от 10:45 ч. на сцената на площад „Акад. Николай Хайтов“.

След което ще се състои и награждаването на новите почетни граждани на община Асеновград.

От 11:00 ч. отново на централния площад ще започне „Българските ритми – послание за вечност“ – празничен концерт с участието на ПФА „Станимака“ – Асеновград и ПФА „Седенчица“ – Пловдив.

Освен това ще има и изложба базар на кулинарни изделия, приготвени от ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски.

От 10:00 ч. на паркинга покрай велоалеята до НЧ „Родолюбие“ ще има изложение на американски автомобили, организирано от „AMERIKAN CARS AND COFFEE PLOVDIV“, на които асеновградчани и гостите на града ще може да се насладят. 

Изложба живопис „Избрани картини за празник“, представена от Галерия „Стайн“, ще бъде отворена от 11:00 ч.

В Градския парк за малки и големи ще има богата програма - концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили – Пловдив, концерт на група „МЕЛОМАНИЯ“, поздрав на местни творчески състави, концерт на Музейна музикална школа, с ръководител Веси Пашалиева.

По-късно следобяд, в 17:30 ч., пред чешмата на Каварджията ще се проведе концерт-спектакъл на вокална формация за стари градски песни „АБЕЛ“ при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ и „Театрална работилница за мечти“.

Честванията за празника на Асеновград ще завършат на сцената на централния площад с поздрав от денс формация "Косара, концерт на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, празнично хоро  с народната певица Румяна Попова, както и празнични илюминации. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини