Ето 3 случая, когато не трябва да зареждате телефона си

Съвременните смартфони се превърнаха в неразделна част от нашия живот и често ги зареждаме, без да мислим за възможните последствия. Технологичните експерти обаче предупреждават, че има ситуации, при които свързването на телефон със зарядно устройство може да бъде опасно или вредно за джаджата. Нека разгледаме три основни случая, когато е по-добре да се въздържате от зареждане на мобилното си устройство, за да го поддържате работещо и да удължите живота на батерията.

Висока температура на околната среда

Избягвайте да зареждате телефона си на много горещи места. Ако не е възможно да се преместите на по-хладно място, създайте по-удобни условия: затворете пердетата, включете климатика или вентилатора. Зареждането при високи температури, особено при пряка слънчева светлина или върху нагорещени повърхности, може да доведе до прегряване на устройството и повреда на батерията.

Активни приложения на устройството

Преди да свържете зарядното устройство, затворете всички активни приложения, особено игри и браузъри. Зареждането на телефона с работещи приложения увеличава натоварването върху устройството и може да повлияе негативно на батерията.

Липса на оригинално зарядно

Не се препоръчва използването на неоригинални или със съмнително качество зарядни устройства. Ако има нужда от друго зарядно, изберете само висококачествени и надеждни модели, дори и да струват повече. Това ще помогне за предотвратяване на евентуална повреда на телефона ви и ще гарантира безопасно зареждане.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини