Писателката-журналист Юлия Пискулийска ще представи свои книги

На 13.07.2024г. от 11:00 часа в библиотеката на НЧ "Родопска искра 1880" град Чепеларе ще гостува за първи път писателката Юлия Пискулийска, съобщават от Община Чепеларе. На срещата ще бъдат представени книгите „Различна есен“ – стихове, „Сълзи за катерицата“ – документален разказ за лишените от свобода, книга с две лица – „Иконата“- разкази и „Горчиво мляко“ – лирика. Перото на  Пискулийска търси човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: "Две минути преди скока", "Черни вторници", "Ключът", "В часът на петела", "От А до Я" и много други.
Срещата се организира със съдействието на Дора Янкова и председателя на Общински съвет- Чепеларе Екатерина Петрова
Писателката е родена е на 30 юни 1942 г. в гр. Враца. Завършва специалност „Български език и литература“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в отдел „Култура“ на в. „Труд“, отдел „Публицистика“ на сп. „Пламък“, зав.-отдел „Цивилизации“ на в. „Континет“ и др.
Тя е първата жена, избрана в ръководството на Съюза на българските журналисти, където два мандата е активен зам.-председател по професионално-творческите въпроси. Възстановява в-к „Поглед“ и работи неуморно за свободата на българската журналистика.
Председател и основател на Фондация МОСТ. Деветнадесет години поред организира дискусии с участието на учени, журналисти, видни специалисти, кметове, народни представители. Член е и на Съюза на българските писатели.
Перото на  Пискулийска търси човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: "Две минути преди скока", "Черни вторници", "Ключът", "В часът на петела", "От А до Я" и много други.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини